menu

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій 89-й річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, в Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 пройшло ряд заходів під гаслом «Ми не маємо права забути» .

Була створена стінгазета «І пам’яті свіча не згасне», оформлена інформаційна стіна «Ми пам’ятаємо. Голодомор 1932-1933 років».

Класними керівниками проведені години спілкування «Голодомор – біль душі і пам'ять серця». Для учнів початкових класів проведені інформаційні хвилинки «Забуттю не підлягає». Всі учні школи прийняли участь у загальношкільній лінійці «Збережи пам'ять. Збережи правду&ra ... Читать дальше »

Переглядів: 86 | Додав: IRINA | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

День Гідності та Свобо́ди — свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Не залишається осторонь Ракобовтівська філія Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст № 1. Учні школи є ознайомлені з подіями, які відбуваються в Україні, тому з ентузіазмом прийняли участь у сьогоднішніх заходах, присвячених Дню Гідності та Свободи України.

В школі було проведено урок мужності та патріотизму «Від Революції Гідності до Країни Гідності». Учні старшої школи мали можливість переглянути світлини тих страшних днів на Майдані, «Барви свободи Майдану», та прийняти участь у їх обговоренні. Учні молодших класів разом із Петришин М.О. та Мороз М. П. прослухали урок Гідності «Я крапля в океані», а також взяли участь у виставці малюнків «Гідні творити історію».

Участь дітей у відповідних заходах дає нам впевненість у завтрашньому дні, дає надію на світ ... Читать дальше »

Переглядів: 76 | Додав: IRINA | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

З 15 по 21 листопада 2021 року за ініціативою ООН по всьому світу проходить сьомий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Цього року його присвячено темі безпеки дорожнього руху та попередження травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Учні Ракобовтівської філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 також долучились до проведення Єдиного національного уроку з безпеки дорожнього руху "Безпечна дорога додому".

Учні 1-4 класів взяли участь у грі-подорожі "Дорожній рух", під час якої повторили правила дорожнього руху; вивчали дорожні знаки; розвивали увагу, спостережливість та вміння працювати в команді; виховували навички використання правил дорожнього руху у повсякденному житті. Діти відповідали на запитання вікторини "Правила дорожні знати має кожний", відгадували загадки з даної теми і вдосконалювали свої творчі вміння на майстер-класі з виготовлення аплікації "Світлофор".

В рамках цього тижня Семенович І. Р. орган ... Читать дальше »

Переглядів: 83 | Додав: IRINA | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

З 10 по 17 листопада у Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 проходила благодійна акція по збору продуктів харчування та засобів першої необхідності для військових, які перебувають на Сході України. Кожен з учнів розумів, що робить дуже важливу справу. Ніхто не залишився осторонь. Спільними зусиллями учні та педагогічний колектив намагаються підтримати українських військових, які захищають наше мирне майбутнє.

Семенович І.Р.

кл. керівник 9 кл

Переглядів: 81 | Додав: IRINA | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

До відзначення Дня української писемності та мови долучилася вся шкільна родина Ракобовтівської філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст.№1.

Традиційно,у цей день учні нашої школи написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Учитель української мови та літератури Мазник Г.Я. провела усний журнал “У писемності та мові - наша сила”, Мороз М.П. - гру-конкурс “Ми веселі та кмітливі українці милі”, Петришин М.О. - гру-вікторину “Як я знаю рідну мову”. Учні 2 класу під керівництвом Семенович І.Р. пройшли квест “Відчуй смак української мови” під час якого діти дізналися про виникнення письма, згадали історію створення книги. Команди виконували різні завдання (мовні ігри, ребуси), за правильне виконання отримували фішки. Другокласники роблять перші кроки у вивченні мови, проте твердо переконані, що рідна мова має велике значення у житті людини і держави.

“Рідна мова дорога людині, як саме життя” - говорит ... Читать дальше »

Переглядів: 105 | Додав: IRINA | Дата: 10.11.2021 | Коментарі (0)

На 14 жовтня припадає одразу три величних свята ‒ День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами.

У Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 відбулася урочиста лінійка «Ми роду козацького діти», на якій учні мали змогу почути , чому свято Покрови Пресвятої Богородиці було важливим не лише для козаків , а й залишається таким для всіх громадян України. Згадали і про актуальність святкування Дня Захисника України. Адже наша ненька Україна переживає складні часи, на Сході України лунають нові постріли і вибухи гранат, де гинуть найкращі сини України. Повертаючись сьогодні обличчям до нашої історії, ми з глибокою вдячністю схиляємо голову перед нашими бійцями.

Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – сво ... Читать дальше »

Переглядів: 116 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

8 жовтня учні Ракобовтівської філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст.№1 долучилися до всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом - Зелена країна»

Школярі озеленили територію шкільного стадіону, зробивши власний внесок у збереження зелених легенів планети. Лісничі провели змістовний інструктаж щодо посадки саджанців, після чого, школярі, приступили до садіння дерев.

Висаджені дитячими руками деревця, через десятки років будуть радувати своєю неповторністю наступні покоління людей, а молодь навчиться бережного ставлення до навколишнього природного Світу, тому що людина завжди цінувала те, що створено своїми руками.

Семенович І.Р.,

кл.керівник 9 класу

... Читать дальше »

Переглядів: 83 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

День вчителя - одне із найяскравіших осінніх свят! 3 жовтня в Україні відзначають День вчителя, оскільки свято випадає на неділю, як правило, в школах вчителів вітають в п'ятницю. День вчителя України – професійне свято всіх педагогів, а ще це милий, позитивний і душевний день, який святкують і дорослі, і діти, і навіть ті, хто давним-давно закінчив школу.

У Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст.№1 теплими щирими словами, вокальними номерами учні школи привітали всіх педагогів школи. Свято принесло гарний настрій та задоволення всій дружній шкільній родині!!!

Семенович І.Р.,

кл. керівник 9 кл.

... Читать дальше »

Переглядів: 88 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

Бабин Яр поряд із Освенцимом став жахливим символом Голокосту на території Східної Європи й прикладом того, до чого призводять людиноненависницькі теорії.

29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, полягло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричних лікарень та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів.

У ... Читать дальше »

Переглядів: 84 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

За ініціативою Національного банку та благодійного фонду Таблеточки оголошено всеукраїнський збір монет номіналом 25 копійок. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на лікування онкохворих діток. Благодійна акція «Монетки дітям» стартувала з 1 вересня. Монети номіналом 25 копійок вже майже рік не є платіжними й вилучаються з обігу. Вони можуть роками лежати по скарбничках, кишенях та на полицях, а можуть уже зараз рятувати життя дітям.

Колектив Ракобовтівської філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст.№1 активно включились у проведення акції «Монетки дітям». В акції взяли участь діти, вчителі, працівники школи та батьки. Кожна така монета, кожні 25 копійок – це крок назустріч здоровому дитинству для сотень онкохворих дітей.

Семенович І.Р.,

кл.керівник 9 класу

... Читать дальше »

Переглядів: 83 | Додав: IRINA | Дата: 28.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 26 27 »