menu

15:43
День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України

На 14 жовтня припадає одразу три величних свята ‒ День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами.

У Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 відбулася урочиста лінійка «Ми роду козацького діти», на якій учні мали змогу почути , чому свято Покрови Пресвятої Богородиці було важливим не лише для козаків , а й залишається таким для всіх громадян України. Згадали і про актуальність святкування Дня Захисника України. Адже наша ненька Україна переживає складні часи, на Сході України лунають нові постріли і вибухи гранат, де гинуть найкращі сини України. Повертаючись сьогодні обличчям до нашої історії, ми з глибокою вдячністю схиляємо голову перед нашими бійцями.

Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя правда, і сила і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.

Карпа О.Я.

вчитель історії

 

Переглядів: 118 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar