menu

На 14 жовтня припадає одразу три величних свята ‒ День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами.

У Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 відбулася урочиста лінійка «Ми роду козацького діти», на якій учні мали змогу почути , чому свято Покрови Пресвятої Богородиці було важливим не лише для козаків , а й залишається таким для всіх громадян України. Згадали і про актуальність святкування Дня Захисника України. Адже наша ненька Україна переживає складні часи, на Сході України лунають нові постріли і вибухи гранат, де гинуть найкращі сини України. Повертаючись сьогодні обличчям до нашої історії, ми з глибокою вдячністю схиляємо голову перед нашими бійцями.

Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – сво ... Читать дальше »

Переглядів: 117 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

8 жовтня учні Ракобовтівської філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст.№1 долучилися до всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом - Зелена країна»

Школярі озеленили територію шкільного стадіону, зробивши власний внесок у збереження зелених легенів планети. Лісничі провели змістовний інструктаж щодо посадки саджанців, після чого, школярі, приступили до садіння дерев.

Висаджені дитячими руками деревця, через десятки років будуть радувати своєю неповторністю наступні покоління людей, а молодь навчиться бережного ставлення до навколишнього природного Світу, тому що людина завжди цінувала те, що створено своїми руками.

Семенович І.Р.,

кл.керівник 9 класу

... Читать дальше »

Переглядів: 83 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

День вчителя - одне із найяскравіших осінніх свят! 3 жовтня в Україні відзначають День вчителя, оскільки свято випадає на неділю, як правило, в школах вчителів вітають в п'ятницю. День вчителя України – професійне свято всіх педагогів, а ще це милий, позитивний і душевний день, який святкують і дорослі, і діти, і навіть ті, хто давним-давно закінчив школу.

У Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст.№1 теплими щирими словами, вокальними номерами учні школи привітали всіх педагогів школи. Свято принесло гарний настрій та задоволення всій дружній шкільній родині!!!

Семенович І.Р.,

кл. керівник 9 кл.

... Читать дальше »

Переглядів: 88 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

Бабин Яр поряд із Освенцимом став жахливим символом Голокосту на території Східної Європи й прикладом того, до чого призводять людиноненависницькі теорії.

29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, полягло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричних лікарень та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів.

У ... Читать дальше »

Переглядів: 84 | Додав: IRINA | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)