menu

14:21
Бабин Яр: без права на забуття

Бабин Яр поряд із Освенцимом став жахливим символом Голокосту на території Східної Європи й прикладом того, до чого призводять людиноненависницькі теорії.

29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, полягло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричних лікарень та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів.

У четвер, 30 вересня 2021 року, у Ракобовтівській філії Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 був проведений урок пам’яті «Бабин Яр: без права на забуття», приурочений 80-м роковинам трагедії в Бабиному Яру з метою формування історичної правди про події Голокосту. Для учнів старших (5-7) класів були проведені інформаційні хвилини « А Бабин Яр мовчить…». А учні 9-го класу брали участь у обговоренні трагедії Бабиного Яру-найтяжчого злочину проти людства.

Такі уроки пам’яті покликані сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також заходи мають на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру .

Карпа О.Я.,

вч.історії

 

Переглядів: 85 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar