menu

Шкільні екскурсії — чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ви живете. Це — спілкування з однокласниками і друзями в невимушеній обстановці, коли є можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків, подивитися, як живуть люди в інших містах і куточках Землі. Шкільні екскурсії — це ті події, які пізніше згадуються все життя.

Учні та вчителі НВК"Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст. -ДНЗ" . відвідали Музей визвольної боротьби України та Львівський історичний музей у місті Львові.

Школярі із захопленням слухали екскурсоводів, ознайомилися з експозиціями музеїв. Діти були дуже задоволені екскурсією і відчули ... Читать дальше »

Переглядів: 223 | Додав: IRINA | Дата: 17.12.2018 | Коментарі (0)

      17 грудня  у НВК "Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ" учні мали змогу переглянути фільм «Червоний». В основу кінострічки ліг історичний роман Андрія Кокотюхи "Червоний". Фільм розповідає про повстання українців у таборі ГУЛАГу після Другої світової війни. Головні герої картини - українці, які вели боротьбу у ворогуючих арміях. 

       Це серйозна робота українських кінематографістів, на рівні світового кіно такого плану — із динамічним сюжетом, цікавими типажами, яскравими спецефектами. Але якщо зарубіжні блокбастери, як правило, плід фантазії їхніх творців, то «Червоний» — гірка і водночас горда сторінка нашої історії — і в тому його особлива ц ... Читать дальше »

Переглядів: 183 | Додав: IRINA | Дата: 17.12.2018 | Коментарі (0)


       НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» долучилася до проведення Всеукраїнського тижня права, який тривав з 10 по 14 грудня. На початку тижня діти виготовили стінгазету присвячену правам дитини.  Учні 5-6 класів малювали малюнки «Права дитини в малюнках», учні 9 класу писали есе «Права очима дітей», брали участь в анкетуванні та в уроці запитань і відповідей «Знай та поважай свої права». У кожному класі були проведені виховні години присвячені проголошенню ООН Загальної декларації прав людини. Учні отримали задоволення і від виставки літератури на правову тематику, яку для них підготували у сільській бібліотеці. Смолінська М.І. провела цікаву вікторину та подарувала школярам буклетики, у яких йшлося про припинення домашнього насильства, про покращення родинних відносин і захист прав кожної людини. ... Читать дальше »

Переглядів: 204 | Додав: IRINA | Дата: 17.12.2018 | Коментарі (0)