menu

Леся Українка….Її ім ’я золотими літерами закарбувалося в історії нашої літератури. Жінка-борець, жінка, яка «в серці має те, що не вмирає….». Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серці загорілась ясним вогнем.

У НВК «Ракобовтівська ЗОШ І- ІІ ст.- ДНЗ» було проведено ряд заходів до 150-річчя від дня народження видатної літераторки Лесі Українки. Проведено тематичний урок «Чистий промінь Лесиного слова» у 2-3 класах(Мороз М.П.), у 5-9 кл. «Життєві дороги Лесі Українки»(Мазник Г.Я.) . Учні мали змогу зануритись у життєвий та творчий шлях поетеси, пройнялись її думками, болем та великою любов’ю до України. Також школярі читали поезії і відкривали для себе світ її думок. Також школярі створювали тематичні презентації, малювали ілюстації до творів Лесі Українки.

Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти і дізнатися. Бо її життя – героїчна легенда, ... Читать дальше »

Переглядів: 89 | Додав: IRINA | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)

        У НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» в дошкільній групі «Малятко» до 150 річчя з дня народження Лесі Українки відбулося заняття (за мотивом казки «Біда навчить»), присвячене вивченню творчої спадщини видатної української письменниці та поетеси Лесі Українки.

           Леся Українка - це геній нашого народу, це вогонь тисячоліть, це наше минуле, теперішнє і майбутнє. Вона написала повчальну казку про горобчика, який на наших очах із великого дурня перетворився на мудрого, хазяйновитого господаря. Нам є у кого вчитися, нам є кого наслідувати. Ми повинні вчитися виявляти мужність і долати будь – які перешкоди, виховувати в себе силу волі, бути господарями свого життя.

Семенович І.Р.,

вихователь дошкільної групи

... Читать дальше »

Переглядів: 87 | Додав: IRINA | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)

Міжнародний день рідної мови відсвяткували у НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» під керівництвом учителя української мови та літератури Мазник Г.Я. та вчителя початкових класів Мороз М.П.

До відзначення свята рідної мови долучилася вся шкільна родина. Був проведений тематичний урок «О мово! Душа голосна України». Цікаво і змістовно пройшли виховні години «Веселкова наша мова», «Рідне слово – диво калинове»; усний журнал «Барви рідної мови»; вікторина «Мово моя рідна, мово калинова»; конкурс на кращого читця поезій.

Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Плекаймо рідну мову, бережімо рідну мову! Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а о ... Читать дальше »

Переглядів: 88 | Додав: IRINA | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)

19 лютого в НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» відбувся урок пам'яті «Плаче свічка пам'яті Небесної Сотні». У ході уроку діти згадали подвиг героїв Майдану, які віддали своє життя під час Революції Гідності, відстоюючи ідеали демократії, права і свободу людини, європейське майбутнє України. Школярі декламували сучасні вірші, в яких звучали слова боротьби української нації за волю та рівність. Під час заходу учні переглянули відеоматеріали: "Обличчя Майдану", гімн Небесної Сотні "Пливе кача", "Небесна Сотня. Герої не вмирають", які дали можливість дітям відчути героїчний дух всіх подій, що відбувалися на Майдані. Учні запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання віддали данину громадській відвазі, силі духу самовідданих патріотів, які поклали життя на вівтар служіння Вітчизні.

Семенович Л.М.,

Заступник директора

... Читать дальше »

Переглядів: 88 | Додав: IRINA | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)