menu

19:36
Чистий промінь Лесиного слова

Леся Українка….Її ім ’я золотими літерами закарбувалося в історії нашої літератури. Жінка-борець, жінка, яка «в серці має те, що не вмирає….». Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серці загорілась ясним вогнем.

У НВК «Ракобовтівська ЗОШ І- ІІ ст.- ДНЗ» було проведено ряд заходів до 150-річчя від дня народження видатної літераторки Лесі Українки. Проведено тематичний урок «Чистий промінь Лесиного слова» у 2-3 класах(Мороз М.П.), у 5-9 кл. «Життєві дороги Лесі Українки»(Мазник Г.Я.) . Учні мали змогу зануритись у життєвий та творчий шлях поетеси, пройнялись її думками, болем та великою любов’ю до України. Також школярі читали поезії і відкривали для себе світ її думок. Також школярі створювали тематичні презентації, малювали ілюстації до творів Лесі Українки.

Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти і дізнатися. Бо її життя – героїчна легенда, яку творила вона, для нас, нащадків, таку неповторно прекрасну поезію. Справжня донька Прометея! Її життя стало прикладом боротьби, а її зброя – це слово, яке й зараз є актуальним. Тож пам’ятаймо про неї, гордімось нею, берімо все найкраще в неї!!! Знаходьмо відповіді на життєві питання у її творах: «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я….»

Мороз М. П.

класний керівник 2-3 класів

 

Переглядів: 92 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar