menu

15:07
О, мово! Душа голосна України

 

      Наша рідна українська мова - одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співочого соловейка.

       Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови учні НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» під керівництвом учителя української мови та літератури Мазник Г.Я. підготували заходи, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

        Про мову як духовний скарб нації, про те, що вона живе в наших серцях, йшла мова під час проведення святкової лінійки «О, мово! Душа голосна України» та годин спілкування «Мова - серце народу», «Рідне слово – диво калинове»

     Нашому поколінні випало складне і відповідальне завдання - відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

       Плекаймо рідну мову, бережімо рідну мову! Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, ці слова, промовлені з дитячих вуст, звучать особливо актуально.

 

  Мазник Г.Я.,

 вчитель української мови

та літератури

 

Переглядів: 195 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar