menu

12:30
Я подолаю булінг

Проблема цькування у школах останнім часом є однією серед найактуальніших в українській освіті. За даними дослідників, 7 з 10 дітей в Україні стикалися з булінгом в тих чи інших проявах (були жертвою або свідком цього ганебного явища).

З 16 по 20 вересня, в рамках правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції "Я маю право", пройшов всеукраїнський тиждень з протидії булінгу .

Учні НВК «Ракобовітівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» також долучилися до цієї акції. 20 вересня 2019 року разом із заступником директора школи Семенович Л.М був проведений урок «Я подолаю булінг» де діти переглянули відеоролики, розібрали, що таке булінг, яка за нього передбачена відповідальність, чим відрізняється звичайний конфлікт від булінгу та як захистити себе та оточуючих від цькування.

Учасники заходу запам’ятали 3 важливі кроки: STOP (зупиніть кривдника), TALK (скажіть агресору, що в разі неприпинення, ви будете змушені повідомити вчителям, батькам, поліції) та WALK (зробіть вигляд, що вам байдуже і йдіть геть), які дозволяють протидіяти булерам.

 Семенович І.Р.,

кл.керівник 7 кл.

 

Переглядів: 165 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar