menu

20:25
Акція «Годівничка»

 

Птахи – невід’ємна частина живої природи. Ми не можемо уявити весну без дзвінкої пісні жайворонка або весняний ліс без кування зозулі.

Восени майже дві третини пташиного населення відлітає у теплі краї і тільки справжні пернаті зимівники гніздяться поблизу людського житла, рятуються від холоду і голоду.

У наших краях чимало зимуючих птахів, це: синички, снігурі, горобчики, дятли, сойки. Важко подумати, як доводиться птахам взимку, адже страшнішим за лютий мороз для них є голод.

Наш край дивовижний і потрібно його берегти, щоб наші нащадки могли побачити синичку – велику трудівницю, бо саме вона готується до зими ще влітку. Собі на зимівлю ця маленька пташка може назбирати і сховати до 15 кг насіння і зернят. Не менш особливими є снігурі. Як не дивно це звучить, та чим більші морози, тим спокійнішими вони виглядають.

28 лютого учні НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» приєдналися до Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка» . Разом із батьками змайстрували годівнички, до яких щодня приноситимуть щось поживне. Під керівництвом учителя біології Литвин Н.М. та учнів 5-9 класів було проведено свято «Зустріч птахів», а серед учнів 1-9 класів - конкурс на кращий малюнок про зимуючих птахів. Переможцем конкурсу стала другокласниця Смолінська І.

Не будьмо байдужі й оберігаймо природу!

Вч.біології

Литвин Н.М.
 

Переглядів: 184 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar