menu

Міжнародний день рідної мови відсвяткували у НВК "Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ" 

Учні 5-9 класів під керівництвом учителя української мови і літератури Мазник Г.Я. підготували усний журнал "Барви рідної мови". Школярі розповіли, що потрібно плекати кожне слово рідної мови, передане нам у спадок від наших пращурів. Нам треба вивчати, розвивати, берегти свою мову, бо без неї народ перестає бути самостійним, незалежним і багатим. 

У НВК "Ракбовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ" розуміють, що мова наша українська - це золотий запас душі народної з якого виростаємо, яким живемо і завдяки якому маємо велике право й гордість іменуватися народом українським. 

... Читать дальше »

Переглядів: 252 | Додав: IRINA | Дата: 24.02.2018 | Коментарі (0)

Козацьке прислів’я говорить: «Коли всім народом дмухнути, то ураган буде!» Саме з такими словами козаки починали свою боротьбу проти поневолювачів. І через чотири століття знов наш український народ «дмухнув» в сторону зла, фальші, лицемірства.
      Події, які нещодавно відбулися на території центральної площі української столиці, напевно, вразили весь світ. Протестуючи спочатку проти порушення волі народу, а потім і проти міліцейського свавілля, люди провели кілька місяців на вулиці в центрі столиці. Вони мали політичні вимоги, пройшли через велику кількість проблем і неприємностей, але все-таки в кінцевому підсумку досягли свого і реалізували свої цілі. На жаль, багато з протестуючих людей загинули. 
     На знак глибокої вдячності відвазі, силі духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), під час АТО на Сході України, захищаюч ... Читать дальше »

Переглядів: 232 | Додав: IRINA | Дата: 24.02.2018 | Коментарі (0)