menu

     У четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять мільйонів наших співвітчизників, які загинули найстрашнішою зі смертей-від голоду. У п’ятницю 24 листопада, у НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ» було проведено загальношкільну лінійку «Немов прокляття ожива Рік тридцять третій… Голод…  Голод …»  в пам'ять про всіх померлих. Діти наводили факти про Голодомор ‎1932-1933 років в Україні, а також зачитали спогади очевидців. Учні  засвітили свічку пам’яті , передавали її з рук у руки і почепили Незабудки пам’яті на карту України.
     А 25 листопада у суботу, односельчани зібралися біля церкви Успіння  Пресвятої Богородиці і запалили свічки пам’яті всіх невинно убієнних жертв голодомору.

< ... Читать дальше »

Переглядів: 308 | Додав: IRINA | Дата: 26.11.2017 | Коментарі (0)

           У неділю, 19 листопада, учні НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ» разом з вчителем історії Карпою О. Я.,сільським бібліотекарем Смолінською М. І. та Директором Народного дому Приставською І.В. провели спільний захід, присвячений Річниці Української Революції ‎1917-1918 рр. та Революції Гідності.  У невеличкому приміщенні бібліотеки односельчани змогли згадати факти та основні події революції 1917-18 р.
        Смолінська М.І  подала дуже цікаві факти про односельчан, місцевих патріотів та учасників бойових дій тих часів. Зацікавленість односельчан такими подіями показує, що ми ще пам’ятаємо свою історію, цікавимося її сьогоденням і думаємо про майбутнє.   ... Читать дальше »

Переглядів: 310 | Додав: IRINA | Дата: 26.11.2017 | Коментарі (0)