menu

21:17
Помолися за мене, рідненька, бо тепер я у сотні, у Бога

Пролунало в країні мовчання. Навіть вітер затих на хвилину. Відбувалось останнє прощання, Зі словами «Герої не гинуть»

Час… У кожного з ним свої порахунки, а у України – особливі: більше 350-ти років боротьби за Незалежність!

І ось ХХІ ст. Нам випало бути свідками подій драматичних і надзвичайно болючих, таких, що ввійдуть до підручників історії та будуть визначати наше майбутнє. Вибух непокори і гідності проти тих, хто ціною брехні і хворих амбіцій хотів повернути Україну назад в рабство. Та воля людей і прагнення до цивілізованого людського життя перемагає. Пророчі слова Т.Г.Шевченка підняли тих, хто ціною власного життя залишиться в пам’яті українського народу як герої «Небесної Сотні».

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем поринула у вирій вічності.

Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України – від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.

Вшанувати їх подвиг і самопожертву зібралися всі учні та вчителі Ракобовтівської філії Буського ОЗЗСЗ І-ІІІ ст. №1 на лінійку-реквієм «Помолися за мене, рідненька, бо тепер я у сотні , у Бога». Діти у віршованій формі розповіли про події тих днів на Майдані, згадали Героїв Небесної Сотні, вшанували їх пам'ять під звуки Гімну Небесної Сотні «Пливе Кача».

Продовженням вшанування пам’яті героїв став патріотичний скрипт «Закарбовано у серці – Небесна Сотня» , який провела Приставська О.М., класний керівник 7 класу, для учнів 7-8 класів. Метою заходу було згадати минуле та збагатити знання учнів про події в Україні в епоху Євромайдану, подвиг Небесної Сотні, вшанувати героїзм українських захисників. Діти мали можливість переглянути відеофрагменти «Зима, що нас змінила», виконували патріотичні завдання, розгадували різноманітні історичні шаради, брали участь у вікторині «Знаю – відповідаю». В кінці заходу провели акцію «Подаруй свого янгола Героям», в ході якої діти записували побажання для країни.

Завдяки даним заходам діти мали можливість не лише зрозуміти, хто такі патріоти, а й своєю дитячою душею відчути біль матерів, що втратили своїх дітей, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно. Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову державу. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там, на небі, вони усміхнуться разом з нами.

Слава Україні! Слава Героям! Україна – це на все життя! Україна – понад усе!

Карпа О.Я.,

вч.історії

 

Переглядів: 103 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar