menu

15:48
Дорогі діти!

Працюючи  вдома в умовах епідемії може побільшати речей, які вас відволікатимуть. Занадто зручне ліжко, аби в ньому працювати, батьки чи діти, які хочуть з вами побалакати, і звичайно ж соцмережі – адже в ізоляції людям хочеться контактувати більше.

В умовах епідемії робота  вдома стає ще більш специфічною. Адже якщо дотримуватися правил самоізоляції, ви майже весь час будете перебувати в одному місці.

Порада перша і основна – розділяйте робочий простір від домашнього. Якщо є можливість – працюйте деінде, але не там, де спите. Якщо спальня це єдине місце, де ви можете працювати, намагайтеся тримати її в чистоті та порядку.

Намагайтеся прокидатися хоча б за півгодини до початку робочого дня, а краще – за годину. Ідеально – придумайте свій власний ранішній ритуал. Так ви зможете фізично та морально налаштуватися на робочий лад.

Чітко окресліть ваш робочий та вільний час та намагайтеся не користуватися соцмережами під час роботи. Якщо фейсбук та месенджери є частиною вашої роботи – спробуйте користуватися лише комп’ютером, а телефон відкладіть хоча б на кілька метрів від робочого місця.

Робіть регулярні перерви в роботі – залиште ваше робоче місце на 15 хвилин і займіться чимось іншим. Навіть під час навчання в школі ви не працюєте усі 100% робочого часу.

Одягніться так, як вам комфортно, але бажано вдома не працюйте в халаті чи піжамі. Ну, хіба, що якщо дуже хочеться.

 

Бажано одягнутися в те, що ви зазвичай вдягаєте в школу або коли виходите з дому. Кажуть, можна навіть одягнути взуття – це все допоможе краще зануритися в робочу атмосферу.

Попередьте вашу сім’ю чи співмешканців у разі, якщо у вас заплановані робочі відеодзвінки, аби вам не заважали.

Після закінчення робочого дня вимикайте робочі чати та намагайтеся відпочити. Розмиття кордонів між робочим та вільним часом може призвести до того, що ви не зможете ані продуктивно попрацювати, ані спокійно відпочити.

Підтримуйте чистоту вдома – влаштовуйте регулярне вологе прибирання та провітрюйте кімнати. Позаяк ви цілий день не виходите з дому (ми надіємося!), повітря в приміщені має бути свіже та чисте.

Спробуйте зрозуміти, в який час вам вдається працювати найлегше і будуйте свій робочий графік приблизно в пікові періоди продуктивності. Якщо це можливо з огляду на вашу роботу.

Самоізолюйтеся фізично, але не соціально. У неробочий час говоріть з друзями  у спільних чатах, скидайте теми один одному та плануйте поїздки на час після епідемії. 

Головне – прислухайтесь до себе, знайдіть ту позицію, місце і той одяг, в якому вам особисто зручно працювати. Не панікуйте, слідкуйте за своїм здоров’ям, добре харчуйтеся і тримайте контакт зі своїми близькими.

 

 

Богдан Михайлович

Переглядів: 123 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar