menu

14:52
День пам'яті жертв Голодомору

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років.
Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.
З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати, в НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.» було проведено тематичні виховні години, відбулася загальношкільна лінійка «Трагічні події голодомору 1932 – 1933 років в житті українського народу», акція «Незабудки пам’яті» за участю учнів та педагогів. Учні закликали всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь, вшанували загиблих хвилиною мовчання та запалили свічку пам'яті .
А 26 листопада 2016 року учні школи разом з батьками та жителями села Ракобовти прийшли вшанувати пам'ять людей, які загинули під час цієї страшної трагедії, до місцевої церкви , де біля могили стигматика С. Навроцького о 16.00 відправилася панахида. Школярі запалили лампадки в пам’ять про загиблих та хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убієнних людей.

Переглядів: 255 | Додав: IRINA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar