menu

19:51
9 листопада - День української писемності та мови

          Мова - одне з найцінніших надбань, які створили  й залишили наші попередники.Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

         До відзначення Дня української писемності і мови долучилася вся шкільна родина НВК "Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ".

       Традиційно, у цей день учні нашої школи написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності та відбувся виховний захід "Вертайся, рідна мово, у серце народу, у душу Вкраїни".

       Учні 5- 9 класів разом із вчителем української мови та літератури Мазник Г.Я. та вчителем музичного мистецтва Сиротою М.В. підготували чудові поетичні рядки та пісні про нашу мову, Україну.

        Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. Рідна мова - це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

       Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: "Ми - українці!" Нехай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Любіть, поважайте  та вдосконалюйте нашу мову,  адже мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Мазник Г.Я.,

вчитель української мови

та літератури 

Переглядів: 237 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar