menu

19:57
Слава та вічна пам’ять УСІМ героям, що полягли за неньку - Україну!

          20 лютого вся Україна вшановує День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей трагічний день ввійшов в історію нашого народу, як символ нескореності та самопожертви кращих синів України.

          Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

          З метою вшанування пам’яті патріотів, які поклали своє життя на вівтар Батьківщини 20 лютого у НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» класний керівник Хмілярчук М. Т. разом із дівчатами 8 класу провела тематичний захід « Герої не вмирають ». (До них приєдналися керівник сільської бібліотеки Смолінська М. І. та тимчасовий керівник Народного Дому Приставська І. В. )

          Під час заходу звучали поезії сучасних авторів, що висвітлюють трагічні події , які відбувалися на Майдані 2014року. Під звуки гімну Майдану «Пливе кача» з рук в руки учасники заходу передавалали свічу пам’яті, як спомин про трагічні лютневі дні Революції Гідності. До даного заходу бібліотекарем Смолінською М. І. підготовлено тематичну виставку літератури у сільській бібліотеці, яку могли переглянути як учні школи так і старше покоління.

          Разом з вчителем історії Карпою О. Я. діти підготували стінгазету, присвячену героям Небесної Сотні, на якій прикріпили фото тих трагічних днів, а також вирізки з газет та власні судження про ці страшні події.

          На Майдані Гідності були і наші односельчани, які були на передовій, будували барикади та готували  коктейлі Молотова. Їхні імена було згадано з особливою пошаною та вдячністю.

          Вчителі, батьки, учні зібралися, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні, які боролись за честь, правду, гідність і віддали своє життя за Україну.

         

Переглядів: 330 | Додав: IRINA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar